perjantai 28. kesäkuuta 2013

Saako salilla neuvoa muita?

Entä saako sinua neuvoa?
Milloin toista saa mennä neuvomaan?
Ja miten?
Oletko itse neuvonut?

Tätä miettii aina välillä salilla. Kun tyttö tekee pull downia kaksin käsin 2,5kg painolla ja juttelee samalla kaverille. Tai kun kundi yrittää laittaa jalkoja väärään väliin reidenkoukistajassa. Ekaa en menny neuvomaan, toiselle huikkasin ohi kyykkykävellessäni että jalat on menossa väärään väliin. Missä menee raja? Itsellä ehkä siinä, jos näen että toinen on selvästi avun tarpeessa, eli ei osaa säätää laitetta tai ei ymmärrä miten siihen asettaudutaan. Muuten annan kanssa saleilijoiden treenata liian isoilla tai pienillä painoilla, huonolla tekniikalla tai muuten ihan päin persettä. On jotenkin sellainen olo, ettei itsekkään ole niin proo että voisi mennä kellekkään muulle sanomaan mitään. Toisaalta taas, itsestä olisi tosi kiva jos joku tulisi korjaamaan tekniikkaa jos se näyttäisi olevan pielessä. Yleensäkkin olisi kiva jos salilla joku sanoisi jotain. On ihan yhden käden sormin laskettavissa ne kerrat kun joku on sanonut jotain. Meidän suomalaisten salikulttuuri on sellaista napit korvissa "omaan treeniin" keskittymistä. Enkä nyt tarkoita sitä että haluaisin salilla alkaa jonkun kanssa keskustelemaan, mutta mikäpä piristäisi päivää paremmin kuin jonkun kanssatreenaajan huikkaus "vedät hyvin".

Saako toiselta mennä kysymään "mitä sie teet?" Salilla? Ikinä? Tai no ehkä korrekti muoto on, anteeks mutta tarvitsetko apua?




Entä olisiko kokeneempien treenaajien jopa velvollisuus auttaa ja neuvoa tai ainakin pyytää salin henkilökuntaa auttamaan jotakuta, joka tuntuu olevan aivan pihalla tai joka näyttää hajottavan itsensä seuraavaksi? Itse ajattelen kyllä että melkeimpä olisi. Ja että olisi hienoa jos aloittelijat myös uskaltaisivat pyytää apua, kyllä salilla on aika helppo tunnistaa kuitenkin ne jotka siellä ovat kauan käyneet ja jotain siitä ehkä jopa tajuavat.

Pidetään huolta toisistamme ja itsestämme myös salilla, eikös joo?

-RockDoll-

1 kommentti:

  1. Toi viimeinen oli kyllä ihan uskomaton! :D
    Mietin vaan et mitä toi edes yrittää tehdä?!
    Tosin taidan kyllä itsekin välillä näyttää jonkun mielestä vastaavalta epätietoiselta tyypiltä...
    Salille pitäis varmaan lanseerata samanlaiset värikoodirannekkeet kuin joissain baareissa. Vihreä= Kyllä, minulle saa tulla puhumaan/opastamaan, jos teen jotain päin p:tä.
    Keltainen= Minulle voi tulla puhumaan, jos sinulla on oikeaa asiaa.
    Punainen= Älä tule aukomaan turpaasi!
    Itse ratkaisen ongelman sillä että tervehdin sellaisia, jotka olen nähnyt useamman kerran samassa paikassa. Kyllä se juttu sitten siitä lähtee luistamaan... ;) Ihmisistä tulee heti paljon helpommin lähestyttäviä, kun on kerran moikattu.

    VastaaPoista