lauantai 29. kesäkuuta 2013

Hämppysiä!!!

 Eilen tuli uudet pienet hämähäkkiset! Eilis illan touhusin niiden kanssa ja oon ihan in love. Tilasin siis viimeviikonloppuna briteistä satsin Avicularia versicolor x2, Brachypelma emilia x 2, Tapinauchenius gigas x 2, lootallisen buffalomatoja ja muutamia purkkeja. Kaikki hämähäkit tilasin slingejä, eli ihan pieniä tän kevään nappuloita. T. gigaseja ei sit ollu, enkä halunnu ottaa mitään korvaavaa. Paketti oli eilen haettavissa ja mie syöksyin onnesta soikeena postiin!





Tuubit on n 3cm pitkiä.



 Kun availin pakettia huomasin että olin saanut kaupanpäällis elikoita! Tää on ihan yleinen käytäntö että asiakkaita hemmotellaan sillontällön kaupanpäällisillä tai saatkin isomman (eli kalliimman) elikon minkä tilasit. Mutta nuo kaupanpäälliset on Poecilotheria formoosia! Poecilotheriat on nopeita, hermostuneita, säikkyjä ja ne omaavat hermomyrkyn... Olin tehnyt päätöksen että Poeja en tuu hankkimaan ja nyt miulla on niitä kaks pentua!
 Ja sit eikun siirtelemään hämppysiä varsinaisiin asuinpurkkeihinsa. Pienimmät laitoin lääkemittoihin, joista vielä tänäkesänä, jos vaan syövät ja kasvavat kunnolla, ne siirretään noihin tilauksessa tulleisiin isompiin purkkeihin.

Versit
Poe
Emiliat ja versit siirty nätisti ja rauhallisesti purkkeihinsa. Mitä nyt versit molemmat halus käydä pöydän kautta ihmettelemässä. Mutta poe. Herrajumala mitkä paniikkikohtaukset kaveri veti. Kun eka oli siirretty ja kädet täris ja jännäkakka oli melkein housussa, niin päätin että tuo toinen saa tulla tuubistansa ihan itse. Itsenäinen siirtyminen saattaa vielä monta päivää, mutta en halua ottaa enää riskiä noiden hullujen kanssa. Poet pääs suoraan isompaan purkkiin, ovat sen verran isompia. Ls (leg spand)  2,5cm. Emiliat on ls1cm ja versit ls1,5cm. Eli pikkuisista kavereista on kyse ja hieman ihmettelenkin et mitä ruokaa noille pienimmille uskaltaa antaa etteivät joudu alakynteen.


 Sit vielä googlesta etittyjä kuvia siitä miltä nää näyttää isoina!

P. formosa
A. vercicolor
B. emilia
Ja se mitä en saanukkaan, pitää koittaa syksyllä uudelleen.
T. gigas
Näihin kuvii. :)

-RockDoll-

1 kommentti:

  1. Omg mitä otukoita :D jäin ihan tuijottaan noit täyskasvuisia spidereitä :P Mageita. Tuleeks näille sit semmonen iso terraario, kun nää kasvaa? Voiko eri lajin hämähäkkejä pitää samassa mestassa vai tuleeko matsia :D? Laita ihmees juttua, ku nää kasvaa, siistiä seurata :P

    VastaaPoista