sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Perse!

Eli peppu, eli takapuoli, eli pakara.

"Pakaralihaksia on ihmisellä kolme paria: isot pakaralihakset (musculus gluteus maximus), keskimmäiset pakaralihakset (musculus gluteus medius) ja pienet pakaralihakset (musculus gluteus minimus). Isojen pakaralihasten tehtävänä on lonkan ojennus, keskikokoisten ja pienten pakaralihasten taas reisien loitonnus.
Kuntosalilla pakaralihaksiin kohdistuvia harjoituksia ovat esimerkiksi jalkakyykky, jalkaprässi ja reidenloitonnus."
Näin tietää kertoa Wikipedia.

Minä ajattelen että hyvä takapuoli vaatii helvetisti työtä, suht pienet rasvat ja geeneillä on ISO merkitys. Itsellä on geenien puolesta paljon massaa alakropassa, myös ahterissa. Lihas tarttuu suht helposti, mutta niin valitettavasti rasvakin. Ylimääräisestä rasvastani ylivoimaisesti suurin osa on reisissä ja takapuolessa. Olen kuitenkin tällähetkellä aika tyytyväinen ja hetkittäin jopa ylpeä takapuolestani, olen saanut veistettyä siihen viimeisen vuoden aikana oikein mukavasti muotoa. Profiili on noussut ja ennenkin muhkea takamukseni on saanut pyöreämmän muodon. Saa nähdä mitä siitä jää jäljelle kun rasvaa kuoritaan päältä...

Allekirjoittaneen takapuoli.
Totuus, jonka uskomiseen miulla meni tosi pitkään, on että pakara tarvitsee kehittyäkseen raskaita perusliikkeitä. Kyykkyä ja prässiä (leveällä jalkojen asennolla), molemmat niin syvälle kuin vain mahdollista. Oma takapuoli nauttii myös kovasti yhden jalan prässistä ja kyykkykävelystä. Ennen tangon alle uskaltautumista miun takapuolitreenin käännekohta oli gymlogien peppu-spessu. Muokkautuminen lähti siitä. Sitä ennen etureisi oli dominoinut kaikkia alakropan liikkeitä ja en ollut "löytänyt" takapuoltani kunnolla. Tein edellä mainitun (ja loppuun liitetyn) gymlogin mukaista treeniä pari kuukautta, ja kun olin varma että löydän oikeasti pakaran myös muissa liikkeissä aloin varioimaan treeniä ja etsimään itselle parasta komboa. Tällähetkellä teen alakropan volyymipainotteisesti yhdessä treenissä ja treeni alkaa aina kyykyillä ja kyykkykävelyllä, sen jälkeen teen 3 eri liikettä riippuen polvien rutinoista yms. Jos polvet ei rutise teen sumokyykkyjä, boxihyppyjä ja prässin etureidelle. Jos rutisee niin reiden ojentajat, - koukistajat ja prässin yhdellä jalalla tai leveällä jalkojen asennolla. Dietti syö voimatasoja, ja siksi tuntuu että saan alakropasta puristettua kaiken irti parhaiten hieman kevyemmillä painoilla, pitkillä sarjoilla ja lyhyillä palautuksilla. Toimii muuten myös aerobisena siinä samalla. Sykkeet nousee ja hiki virtaa. Lopuksi palauttelen kävelemällä juoksumatolla.

Sit vähän kuvasaastetta netin syövereistä hakusanalla pakarat!


ISO pylly.
Hyviä pyllyjä rivissä.
Pauline tietää hyvän ahterin salaisuuden.
Oikeasti hyvää ja asiantuntevaa pyllyasiaa: TÄÄLLÄ


-RockDoll-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti